PiggyBaggy tuo ja vie kirjasi Jyväskylässä - PiggyBaggy

PiggyBaggy tuo ja vie kirjasi Jyväskylässä

Jyväskylän kaupunki on juuri sopinut testaavansa PiggyBaggy-tavarakimppakyytiä pääkirjastossaan 17. maaliskuuta alkaen. Mitä tämä tarkoittaa?

Se tarkoittaa sitä, että jos haluat lainata kirjastosta kirjoja tai palauttaa lainasi, voit tilata PiggyBaggyn kautta kirjojen kuljetuksen. Silloin joku toinen hoitaa kuljetuksen puolestasi. Jos olet ahkera kirjaston käyttäjä tai kuljet sen ohi usein, voit puolestaan tienata hieman kuljettamalla vaikka matkasi varrella asuvien ihmisten kirjoja.

PiggyBaggy -tavarakimpassa voittavat kaikki. Polttoainetta, aikaa ja vaivaa säästyy ja ympäristökin kiittää!

Miten?

Kirjaston kotiinkuljetuspalvelun pilottijakso toimii seuraavasti:

Asiakas tekee kirjavarauksen kirjaston nettisivuilla. Hän saa puhelimeensa ehdotuksen kotiinkuljetuksesta tavarakimppakyytiä käyttäen. Jos ehdotus hyväksytään, asiakas ohjataan piggybaggy.com -palveluun rekisteröitymään. Rekisteröitymisen yhteydessä asiakkaan kuljetuspyyntö asiakkaan varaamalle kirjalle luodaan palveluun automaattisesti.

Kuljetuspyynnöt näkyvät palveluun rekisteröityneille ja kuljetuksen reitillä liikkuvalle kuljettajalle. Kun kuljettaja hyväksyy kuljetuksen, sekä hän että asiakas saavat vahvistuksena toistensa yhteystiedot puhelimiinsa. Kuljettaja hakee varatut teokset uudelleenkäytettäviin RePack-pakkauksiin pakattuina kirjaston noutohyllystä. Vietyään teokset asiakkaalle kuljettaja vielä kuittaa kuljetuksen toimitetuksi.

Palauttaminenkin onnistuu helposti. Asiakas vain kirjoittaa lainan yhteydessä saamastaan kirjanmerkistä löytyvän linkin selaimeensa tai aktivoi vastaavan QR-koodin. Tämä luo uuden kuljetuspyynnön takaisin kirjastoon, joka hoituu samalla tavalla kuin kotiinkuljetus. Kokeilujakson jälkeen kuljettaja saa maksun tekemistään kuljetuksista. Kirjaston asiakkaalle kuljetus on kokeilujakson ajan ilmainen.

Miksi?

Kokeilu toteutetaan yhteistyössä Sitran ja Jyväskylän kaupungin Kohti resurssiviisautta -hankkeen kanssa. Kokeilusta saatujen kokemusten perusteella PiggyBaggy.com kehittää ja laajentaa joukkoistettuja kuljetuspalveluita lähitulevaisuudessa uusiin kohteisiin. Tuo tullessas, vie mennessäs – kaikki voittavat!

Leave a Reply