4.9.2014 PiggyBaggy on käynnistänyt Kalasatamassa älykonttikokeilun

Älykontit tuovat kirjaston ja Kalasataman ruokapiirin ja monia muita palveluita Kalasataman asukkaille. Mukana myös Kierrätyskeskuksen Kauppa ja Forum Virium Helsinki ja sähköautojen EkoRent. Palveluita lisätään vaiheittain kokeilun aikana. Älykontteihin ja Kalasataman uuteen luomuruokapiiriin voi tulla tutustumaan tiistaisin klo 16-18.

Kalasataman älykonttikokeilun Facebook-tapahtuma.

9.9.2014 Aurinkopaneelit asennettu ja kulunvalvontatestit käynnissä

Älykonttien tehokkaat ja akuilla varustetut aurinkopaneelit on asennettu. Viimeiset kulunvavonnan testit ovat käynnissä, jotta yhteistyökumppanit voivat aloittaa lähipalvelut älykontteissa. Tänään ti 9.9. voi tulla tutustumaan älykontteihin ja luomuruokapiirin toimintaa klo 16-18.

15.9.2014 Liity Kalasataman ruokapiiriin!

Oletko jo mukana Kalasataman ruokapiiri tai Herttoniemen ruokaosuuskunnassa? Katso miten ihania herkkuja he toimittavat Älykonteille! Noudettasissa tilausten perusteella myös huomenna tiistaina klo 16-18: Lisätietoa: https://piggybaggy.com/ruokapiiri/

16.9.2014 Lehdistötiedote Kalasataman Älykonteista

Auta viestimään Kalasataman Älykonttikokeilusta ja jaa oheista tiedotetta vapaasti.

18.9.2014 Tervetuloa Älykonttien avajaisiin la 20.9. 2014 klo 12-15!

Opasteet ovat menossa paikalleen ja avajaishumu pääsee pian alkamaan! Konttikirjasto on testattu toimivaksi. Tervetuloa koko perheen voimin la klo 12-15. Ohjelmassa mm. aurinkoenergiavohveleita. Sirkusta klo 13. Ihailtavina myös sähköauto ja monenlaisia polkupyöriä.

19.9.2014 Konttikirjasto toimii todistetusti! Tavataan avajaisissa!

Lauantaista 20.9. klo 12 lähtien pääset Kalasataman lähipalvelujen älykontteihin sisään omalla PIN-koodillasi tai HSL-matkakortilla. Rekisteröidy ensin täällä. Tavataan avajaisissa!

23.9.2014 Kuvia Älykonttien avajaisista!

Katso kaikki kuvat Facebook-tapahtumasta. Voit merkitä itsesi kuviin Facebookissa. Auta jakamalla kuvia ja kutsu myös naapurisi testaamaan älykonttien palveluita. Palvelut ovat käytettävissäsi koko syys-lokakuun 2014.

1.10.2014 SmartPOST-paketit voi pian tilata Älykonteihin!

Älykonteilla tapahtuu paljon kaikkea! Kalasataman ilmoitustaululla konttikirjastossa on lasten väliaikaispuiston nimeksi valittu KATISKA! Eilen ruokapiirin ja ruokaosuuskunnan sadonjaossa oli taas ihana tunnelma. Lähiruokaherkkujen joukkoon oli myös ilmestynyt SmartPOST-kyltti. Pian SmartPOST-paketteja voi tilata noudettavaksi Älykonteista! Pysy kuulolla!

6.10.2014 Kalasataman Älykonteilla jo yli 130 rekisteröitynyttä!

Konttikirjaston sisäänpääsyssä on ilmennyt joitain teknisiä ongelmia, jotka on nyt ratkaistu. Kiitokset aktiivisille käyttäjille vikaraportortoinnista! Tervetuloa älykonteille!

10.10.2014 Kalasataman Älykontit jalkautui Narikkatorille!

PiggyBaggyn Älykonttikokeilu jalkautui ystäväkonteille Narinkkatorilla rekrytoimaan kuljettajia Kalasataman kohta alkavaan SmartPOST -tavarankuljetuskokeiluun. Lisätietoa lähipäivinä kalasatamalaisten postiluukuista. Selvitimme myös ihmisten kiinnostusta naapuriapuun ja talkootoimintaan.

14.10.2014 EkoRent – Kaupungin siistein menopeli! on mukana Älykonteissa.

EkoRent avaa syksyn 2014 aikana useita sähköautonvuokrauksen palvelupisteitä pääkaupunkiseudulle mukaan lukien Arabian kauppakeskuksen. Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa Kalasataman palveluihin ja kertoa mielipiteesi sähköautojen vuokrausmahdollisuudesta Kalasatamassa. Vastaa kyselyyn ja voit voittaa ilmaisen 12 kk EkoRent -jäsenyyden: www.ekorent.fi

17.10.2014 SmartPOST-pakettien kuljetuksia Kalasataman 24h-Älykontteihin voi nyt tilata.

Kun haluat verkko-ostoksesi Helsingin Kalasataman Älykontteihin, tilaa ne Ympyrätalon SmartPostiin ja seuraa ohjeita täällä:tinyurl.com/smartpostkalasatamaan

20.10.2014 Muutos: Älykontteihin sisään vain HSL-kortilla

Älykonttien sisäänpääsy tapahtuu 20.10.2014 lähtien vain HSL-kortilla, jonka saa lisättyä PiggyBaggy -tilitietoihin.
Toimi näin: PiggyBaggy.com -rekisteröitymisen jälkeen osoitteessa tinyurl.com/piggybox lisää HSL-korttisi takana oleva numero sivulleapp.piggybaggy.com/my-info. Korttiavaus alkaa toimia 30 min kuluttua.

29.10.2014 Forum Virium koordinoi Fiksu Kalasatama-hanketta

Kalasatamassa kokeillaan uutta älykästä kaupunkirakentamista. Aluetta kehitetään joustavasti ja kokeilujen kautta, hyödyntäen ICT-teknologiaa ja dataa. Tavoitteena on edistää kaupunkilaislähtöistä kehitystoimintaa, uutta liiketoimintaa sekä innovaatioita. Lue lisää: fiksukalasatama.fi

3.11.2014 Älykonttikokeilu tiedote

24h-älykontilla saatiin lähipalveluja Kalasatamaan. Lue lisää: tiedote03112014

1.12.2014 Älykonttikokeilun raportti ja leffalippuarvonta!

Kalasataman Älykonttikokeilun raportti on julkaistu. Kävijäkyselyyn vastanneiden kesken arvottiin Finnkinon sarjalippusetti (arvo 47 €), jonka voitti Sanna Nuutila. Joukkoistettujen kuljetusten kuljettajiksi ilmoittautuneiden kesken arvottiin myös Finnkinon sarjalippusetti (myös arvo 47 €), jonka voitti Markus Flick. Onnittelut voittajille! Voittajiin ollaan yhteydessä myös henkilökohtaisesti.