Tiedote
3.6.2016

Jakamistalous startup CoReorient/PiggyBaggy Euroopan sosiaalisten innovaatioiden kilpailun semifinalistiksi

CoReorient on valittu ainoana suomalaisena ehdokkaana 30 semifinalistin joukkoon vuoden 2016 Euroopan Sosiaalisten Innovaatioiden kilpailussa.

Kilpailun tämän vuoden teema on “kotoutuneet tulevaisuudet” ja sen avulla haetaan parhaita ideoita ja ratkaisuiksi pakolaisten ja maahanmuuttajien kotouttamiseksi Euroopassa. CoReorientin innovaatio tukee yhteisöön kotoutumista vertaistyöllistämisen avulla. Impact startup CoReorient hyödyntää ehdotuksessaan yhteisöiden kanssa toteutettuja joukkoistamiseen perustuvia kestäviä ratkaisuja kuten PiggyBaggy-tavarakimppakyytipalvelua.
Vertaisten välillä joukkoistettu työ on digitaalisen alustan avulla jaettavia ja vastaanotettavia työtarjouksia. Joukkoistettu työ on osa uutta jakamistaloutta eli yhteistyötaloutta, joka mahdollistaa vajaakäytössä olevien resurssien järkevän hyödyntämisen kestävällä tavalla. Euroopan sosiaalisten innovaatioiden kilpailun kautta Suomi pääsee todentamaan etumatkansa jakamistalouden yhteisöä hyödyntävän kehitystyön saralla.
Kilpailuun osallistujia oli yhteensä 1095 ja valitut 30 semifinalistia (kolmen prosentin parhaimmisto) tulevat saamaan tukea ideoidensa jatkokehittämiseen sekä kilpailevat kolmesta 50 000 € palkinnosta finaalissa Brysselissä lokakuussa 2016.

Lisätietoja englanniksi: European Commission
Lisätietoja: CoReorientin markkinointipäällikkö Henni Ahvenlampi, 045 601 0390, henni.ahvenlampi ( at ) coreorient.com

Twitter: @CoReorientEU