Tiedote
26.5.2015

Kaikkia lahtelaisia kutsutaan hyödyntämään 24h-Älykonttia

Mediakuvat: kuva1 kuva2

Lanunaukion tuntumassa Aleksanterinkadulla sijaitsee kesäkuun loppuun asti 24h-Älykontti, josta on moneksi ja jonka käytössä kuka tahansa lahtelainen voi olla mukana.

Lainaa kontista taakkapyörää, höyrypesuria tai pyöränhuoltovälineitä

Kontista voi nyt lainata kaupungin laadukasta Pyöriäinen -taakkapyörää. Sillä kulkevat ekologisesti ruokaostokset, piknic-kori ja jopa perheen pienimmät. Pyöriäisen voi lainata viideksi tunniksi kerrallaan.

Yleisön pyynnöstä kontille on hankittu lainattavaksi kevätsiivouksia varten uusi laadukas höyrypesuri. Kontille voi tulla myös vain lataamaan kännykän tai vaikka istumaan Lanun aukion suihkulähteen reunalla käyttämään ilmaista wlan-yhteyttä.

Älykontille voi piipahtaa myös vain laittamaan polkupyörän renkaisiin ilmaa. Pyörän pumpusta ja pyöränkorjausvälineistä on saatu kaupunkilaisilta positiivista palautetta.

Hae ilmainen Älykontin kulkuavain Vaarin Kahvilasta. PiggyBaggy-tavarakimppakyyti tarjoaa älykontin avaimen lisäksi 100 ensimmäiselle myös kahvin/teen ja puustin Vaarin kahvilassa! Kahvila sijaitsee Lahen torin Kauppahallin sisäänkäynnin vieressä ja on avoinna ma-ke ja pe klo 7-16, to klo 7-14 tai la 9-14.

Älykontti on myös nouto- ja toimituspiste ja vaikka taukotila!

Ensi viikolla Lahden ruokaosuuskunta testaa lähiruoan sadonjakoa kontin avulla. Testin avulla ruokaosuuskunnan toimintaa kehitetään entistäkin mukavammaksi. Muutamia kiinnostuneita mahtuu vielä sekä ruokaosuuskuntaan että kokeiluun mukaan. Yhteydenotot blogin kautta:http://lahdenruokaosuuskunta.blogspot.fi

Älykontti on myös Facebookin lähes 19 000 jäsenen Kirpputori Lahti Ostetaan/Myydään/Lahjoitetaan -ryhmän kirpputorilöytöjen jättö- ja noutopistekäytössä.

Älykonttiin voi myös toimittaa kenkiä, jotka vaativat suutaria. Kokeile konttia -kampanjan kunniaksi PiggyBaggy-tavarakimppakyyti myös tarjoaa kaikille Karisman suutariin kenkiään korjaukseen kontiin toimittaville kuljetukset ilmaiseksi ja suutari antaa 15% alennuksen korjauksista.

Älykontti on Lahdessa myös hyväntekeväisyysjärjestöjen taukotila käytössä. Sekä Unicef että Amnesty suhtautuvat lämmöllä mahdollisuuteen saada feissareille jääkaapin eväille sekä pienen taukotilan, jossa on mahdollisuus ladata kännykkää.

Kokeilussa mukana oleva KCM Paavola aikoo toteuttaa Ilmainen jäätelö kontista -kampanjan, kun sää lämpenee entisestään.

Miten sinä haluaisit käyttää älykonttia?

Lähetä sähköpostia: info@piggybaggy.com. Parhaat ideat palkitaan!
Lisätietoa KivijalkaKotiin -kokeilusta: piggybaggy.com/kivijalkakotiin
Taakkapyörän ja höyrypesurin lainausohjeet ovat täällä: piggybaggy.com/kivijalkakotiin/lainaa

Lahden 24h-Älykontti on osa Kivijalka Kotiin -kokeilua, jonka tavoitteena on elävöittää Lahden keskustaa ja etsiä ratkaisuja kivijalkakauppojen logistiikkapulmiin sekä uusien asiakasryhmien houkutteluun.
Kokeilun järjestävät yhdessä IT cleantech startup CoReorient/PiggyBaggy ja kuljetustenhallintayritys EDI-Soft Finland Oy. Kokeilu kuuluu Lahden kaupungin Liikenneviraston rahoittamaan Liikkumisen ohjaus -toimintaan ja on osa Demos Helsingin Smart Retro -hanketta.

Yhteydenotot:
CoReorient/PiggyBaggyn markkinointipäällikkö Henni Ahvenlampi, 045 601 0390, henni.ahvenlampi@piggybaggy.com
Lahden kaupunki, Lahden seudun ympäristöpalvelut, Liikkumisen ohjaus -hankkeen projektipäällikkö Jenni Aaltonen, 044-416 3959, jenni.aaltonen@lahti.fi