Tiedote
28.5.2015

PiggyBaggyssä tehdään avointa yhteistyötä myös viranomaisten kanssa

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi julkaisi raportin Joukkoistetuista taksipalveluista, kimppakyydeistä ja tavarakuljetuksista. Raportin taustatyön ovat Liikenne- ja viestintäministeriön ohjauksessa tehneet PiggyBaggyn yrittäjät Heikki Waris ja Harri Paloheimo.

Liikenne -ja viestintäministeriö toivoo raportin johtavan hyvään vuoropuheluun liikenteen palvelukentän uudistamiseksi. Joukkoistetut kuljetukset -raportti auttaa kuljetusalan tulevan kokeilulain valmistelussa.

– Toivomme, että nyt aloittava hallitus edistää kokeilukulttuuria. Kuljetusalaa ovat hiertäneet digitalisaation mahdollistamat joukkoistetut palvelut ja kiistely Suomen ja muun EU:n linjaeroista. Tällaiseen ei ole enää varaa nykyisessä taloustilanteessa, vaan kaikki yhteiskuntaa kokonaisvaltaisesti hyödyttävät innovaatiot pitää saada nopeasti käyttöön. Toivomme myös, että kokeilulainsäädännöllä laillistettaisiin yksityishenkilöiden välinen auttaminen ei-kaupallisena toimintana, kuten kauppaostosten kuljettaminen iäkkäälle naapurille, sanoo PiggyBaggyn toimitusjohtaja Harri Paloheimo.

Lue Joukkoistetut kuljetukset -raportti täältä.

Raportista on uutisoitu laajasti sekä Ylellä suomeksi ja englanniksiTalouselämässä, että Tekniikka ja Taloudessa.