Tiedote
7.5.2015

Uusi kokeilu Lahden keskustan kivijalkakaupan asiakaskuljetuksiin käynnistymässä

Kutsu avajaistapahtumaan Aleksanterinkadulle Lanunaukion tuntumaan 12.5. klo 15 – 18

Lahdessa käynnistyy Kivijalka Kotiin -kokeilu, jonka tavoitteena on elävöittää Lahden keskustaa ja etsiä ratkaisuja kivijalkakauppojen logistiikkapulmiin sekä uusien asiakasryhmien houkutteluun. Kokeilussa tuodaan tavarakimppakyyti uutena mahdollisuutena kuljettaa ostokset keskustan liikkeistä asiakkaan kotiin.

Toistaiseksi kokeiluun mukaan lähteneiden yritysten joukossa on sekä pieniä että suurempia toimijoita, kuten Benjamin Maatilatori, maahantuonti- ja kauneusalan yritys bm Day Spa/International Oy, ekologinen ja eettinen vaateyritys Nurmi, vaatteiden ja asusteiden kivijalkakauppa MariMari, Karisman suutari Oy, vaate- ja vintagekauppa Puoti sekä K-citymarket Paavola.

Kesäkuun 2015 loppuun saakka jatkuvaan kokeiluun osallistuminen on yrityksille ilmaista ja ilmoittautuminen on paraikaa meneillään.

Kokeilu tuo Lanunaukiolle monikäyttöisen 24h-Älykontin – avajaiset 12.5. klo 15-18

Kokeilun ajaksi PiggyBaggyn kehittämä 24h-Älykontti sijoitetaan Aleksanterinkadulle Lanunaukion tuntumaan. Asiakkaat voivat käyttää Älykonttia kokeilussa mukana olevien yritysten tuotteiden nouto- tai toimituspisteenä, mikä mahdollistaa asioinnin myös kauppojen ollessa suljettuna. 24h-Älykontin avajaiset järjestetään tiistaina 12.5. klo 15-18. Tapahtumassa nostetaan mansikkamehumalja ja kynnet saa Lahden väreihin 10 € manikyyrillä. Älykonttiin pääsemiseen tarvittavia kulkukortteja on myös jaossa tapahtumassa.

Tavarakimppakyyti työllistää

Kokeilussa lahtelaiset yritykset sekä näiden asiakkaat pääsevät hyödyntämään ympäristöystävällistä ja yhteisöllistä PiggyBaggy-tavarakimppakyytiä verkko- ja muiden ostosten kotiinkuljetuksissa. Tässä joukkoistamisella toimivassa tavarankuljetuspalvelussa ihmiset kuljettavat toisilleen tavaroita arkisten matkojensa ohessa. Paketteja voi kuljettaa millä tahansa kulkuvälineellä, myös pyörällä, ja kuljettaja saa vaivannäöstä asiakkaan määrittelemän, esimerkiksi 5 euron korvauksen.

Kokeilun järjestävät yhdessä IT cleantech startup CoReorient/PiggyBaggy ja kuljetustenhallintayritys EDI-Soft Finland Oy. Kokeilu on osa Demos Helsingin Smart Retro -hanketta ja se on saanut rahoituksen Liikennevirastolta sekä Lahden kaupungilta. Mukaan liittyvät yritykset pääsevät vaikuttamaan kokeilun sisältöön ja kaikki palaute on tervetullutta.

Lisätietoa KivijalkaKotiin -kokeilusta: piggybaggy.com/kivijalkakotiin

Yhteydenotot:
CoReorient/PiggyBaggyn markkinointipäällikkö Henni Ahvenlampi, 045 601 0390, henni.ahvenlampi@piggybaggy.com

Lahden kaupunki, Lahden seudun ympäristöpalvelut, Liikkumisen ohjaus -hankkeen projektipäällikkö Jenni Aaltonen,
044-416 3959, jenni.aaltonen@lahti.fi